.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

انواع دوربین مدار بسته از لحاظ شکل ظاهری و نوع کارایی

بهتر است بدانید سیستم امنیتی دوربین مداربسته برای هر کسب و کار و سازمانی متفاوت است.

انواع دوربین مداربسته در بازار وجود دارند. باید بر اساس مکان و کاربری، نوع مناسبی از دوربین مداربسته را انتخاب و خریداری کرد. دوربین های مداربسته ویژگی ها، انواع و تنظیمات متفاوتی دارند. از این رو انتخاب نوع متناسب با کاربری موردنظر بسیار مهم است. در این مطلب انواع دوربین مداربسته و کارکرد آن ها را بیان می کنیم. 

  1. دوربین مداربسته دام
  2. دوربین مداربسته بولت
  3. دوربین مداربسته C-Mount
  4. دوربین مداربسته روز وشب
  5. دوربین مداربسته دید در شب یا فرو سرخ
  6. دوربین مداربسته شبکه ای و IP
  7. دوربین مداربسته بی سیم
  8. دوربین مداربسته با کیفیت HD
  9. دوربین مداربسته گردان یا PTZ
  10. دوربین مداربسته چشم ماهی یا fish eye
  11. دوربین مداربسته پین هول
  12. دوربین مداربسته حرارتی یا ترمال
  13. دوربین مداربسته ایندور و اوتدور
  14. دوربین مداربسته لنز فیکس
  15. دوربین مداربسته لنز وریفوکال
  16. دوربین مداربسته AL یا هوش مصنوعی

1-دوربین مداربسته دام

دوربین مداربسته دام یا گنبدی، بیشترین استفاده را در نظارت و امنیت فضاهای بسته دارد. نام این دوربین ها از شکل نیم دایره پایه ای که دوربین روی آن قرار می گیرد، گرفته شده است. این نوع پایه ها و شکل ظاهری برای جلب توجه کمتر دوربین استفاده می شوند. البته این پوشش ها دوربین را مخفی نمی کنند. پایه های نیم دایره ای شکل، زاویه دید دوربین را مخفی می کنند؛ از این رو سارقان نمی توانند زاویه مناسب برای دور ماندن از دید دوربین را تشخیص دهند.

اکثر این دوربین‌ ها لنزهایی wide با فاصله کانونی کوچک (۳،۶ یا ۴ میلیمتر) دارند. قسمت هایی از دوربین مداربسته که امکان چرخش، گردش و زوم سریع را فراهم می کند، “اسپید دام” نامیده می شوند.

دوربین های مداربسته دام امکان حرکت دوربین را برای اپراتور فراهم می کنند. برخی از این دوربین ها نیز قابلیت زوم و چرخش خودکار را در فواصل زمانی معین دارند. این دوربین ها می توانند فضایی گسترده را تحت پوشش قرار دهند و حتی در نور کم نیز کار می کنند.

 

2-دوربین مداربسته بولت

دوربین های مدار بسته بولت دارای شکلی استوانه ای و مخروطی هستند که شکلی مشابه با گلوله تفنگ دارند. این دوربین ها اغلب برای دیدن فواصل طولانی استفاده می شوند. این دوربین ها معمولا تنظیمات گردش، چرخش و زوم را ندارند و برای ضبط تصاویر از یک مکان ثابت و منطقه خاص کاربرد دارند.

دوربین مداربسته بولت قابلیت نصب بر روی دیوار و سقف را دارند و هم برای مکان بسته و هم برای فضای باز استفاده می شوند. دوربین های مداربسته بولت اگر در پوششی محافظ قرار بگیرند، ضد آب می شوند. این پوشش، دوربین را از گردوغبار، بارش برف و باران، تگرگ و دیگر عناصر تخریب کننده دور نگه می دارند.

این نوع از دوربین‌ ها قابلیت دید در شب (بااستفاده از مادون قرمز) دارند و می‌توانند در شرایط نوری بسیار تاریک به راحتی تصویربرداری کنند.

 

3-دوربین مداربسته C-Mount

دوربین مداربسته C-Mount امکان تعویض و جابجایی لنز را دارد. این قابلیت باعث می شود که این دوربین ها کاربری های متفاوتی داشته باشند. لنزهای استاندارد دوربین مداربسته می توانند فاصله 35 تا 40 فوتی را پوشش دهند. دوربین های مداربسته C-Mount امکان استفاده از لنزهای خاص را دارند که امکان پوشش دهی مسافت های بیشتر از 40 فوت را نیز فراهم می کند.

 

4-دوربین مداربسته روز وشب

این نوع از دوربین ها در محیط های معمولی و همچنین کم نور، کارکرد بهتری دارند. این دوربین ها از نور مادون قرمز استفاده نمی کنند ولی در شرایط مختلف نور و تاریکی تصاویر با کیفیتی ضبط می کنند. دوربین های روز و شب برای نظارت بر امنیت فضاهای باز مناسب هستند. در مکان هایی که دوربین های مادون قرمز عملکرد مطلوب نداشته باشند، دوربین های روز و شب مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها در مقابل تابش مستقیم نور خورشید مقاوم اند و به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته کاربرد دارند.

 

5-دوربین مداربسته دید در شب یا مادون قرمز

دوربین های دید در شب از LED مادون قرمز استفاده می کنند و مناسب فضاهای باز و کم نور هستند. با به کارگیری دوربین‌ های دید در شب می‌ توان در تاریکی شب، یک شخص را از فاصله ۱۸۳ متری مشاهده کرد. تکنولوژی به کار رفته در این دوربین ها به دو روش عمل می‌کنند.

۱ – آشکارسازی تصویر: در قسمت پایینی طیف نوری مادون قرمز نور کمی وجود دارد که جمع شده و طوری تقویت می‌ شود که ما بتوانیم آن را مشاهده کنیم.

۲ – تصویربرداری حرارتی: در این حالت طیف نوری مادون قرمز در قسمت بالایی جمع‌آوری شده و طیف به صورت نور منعکس نشده بلکه به صورت گرما منتشر می‌ شود. اجسام گرم این نور را به اجسام سردتر مثل میز یا یک ساختمان متصاعد می‌ کنند.

 

 6-دوربین مداربسته شبکه ای و IP

این دوربین ها نوع بی سیم و با سیم دارند. نوع اینترنتی آن ها تصاویر را از طریق اینترنت و پهنای باند منتقل می کنند.

نصب دوربین های IP آسان تر از دوربین های آنالوگ است، زیرا نیاز به کابل کشی جداگانه وتقویت منبع تغذیه ندارند و تصاویر را در مسافت های طولانی منتقل می کنند.

 

7-دوربین مداربسته بی سیم

همه دوربین های بی سیم از تکنولوژی IP استفاده نمی کنند. این نوع از دوربین ها می توانند از تکنولوژی های بی سیم و جایگزین دیگر نیز استفاده کنند. صرف نظر از نوع انتقال تصاویر، مزیت اصلی این دوربین ها انعطاف پذیری در نصب است.

 

8-دوربین مداربسته با کیفیت HD

این دوربین ها برای مکان های حساس مثل بانک ها مناسب هستند. این دوربین ها امکان زوم کردن روی تصاویر با وضوح بسیار بالا را دارند.

 

9-دوربین مداربسته گردان یا PTZ

این دوربین ها مشابه دوربین های اسپید دام هستند و دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و (معمولا) زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. همچنین این دوربین ها دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب نیز هستند. یکی از قابلیت های مهم دوربین های مداربسته گردان امکان تعریف کردن تعداد مشخصی preset برای دوربین است. این پریست ها به شما امکان می دهد دوربین را طوری تنظیم کنید که به صورت برنامه پذیر و زمان بندی شده، محل هایی مشخص را به شما نشان دهند.

 

10-دوربین مداربسته چشم ماهی یا Fisheye

این دوربین مداربسته با توجه میدان دید وسیعی که دارد، معمولا برای محیط‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دوربین مداربسته چشم ماهی روی سقف محیط نصب می‌شود و تصاویر را با 360 درجه چرخش ضبط می‌کند.

دوربین مداربسته fish eye مزایای زیادی دارد که یکی از آن‌ها قابلیت نصب آسان است که با حداقل امکانات قابل انجام می‌باشد، از طرفی اگر شما برای یک فضای وسیعی به دنبال دوربین مداربسته هستید، فیش آی بهترین گزینه برای شما خواهد بود، چرا که دید وسیع بسیار بالایی داشته و زمانی که در مرکزیت قرار بگیرد می‌تواند تا فضای بالایی را پوشش دهد و دیگر نیازی نیست تا چندین دوربین مداربسته تهیه کنید، بلکه با یک یا چند دوربین مداربسته فیش آی می‌توانید تا حد زیادی در هزینه‌های خریدتان صرفه جویی کنید.

 

11-دوربین مداربسته پین هول Pinhole

دوربین مداربسته پین هول یا مینیاتوری، ابعاد کوچکی دارند و همین امر باعث شده تا در محل‌هایی که فضای زیادی برای نصب دوربین مداربسته وجود ندارد، از این مدل استفاده کنند.

دوربین مداربسته پین هول در برخی مواقع به عنوان دوربین مداربسته مخفی هم کارایی دارد.

 

12-دوربین مداربسته حرارتی یا ترمال Thermal

شاید شنیدن این که دوربین‌هایی وجود دارند که گرمای وسایل و افراد را در محیط شناسایی می‌کنند، کمی تعجب‌آور باشد.

دوربین مداربسته حرارتی یا ترمال یکی از انواع دوربین‌هاست که گرمای اجسام را شناسایی کرده و هر دما را با یک رنگ مخصوصی نشان می‎دهد.

در دوربین مداربسته ترمال یا حرارتی اجسامی که دمای بیشتری دارند یا به عبارتی دیگر گرم‌تر هستند با رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز نشان داده شده و وسایلی که سردتر هستند با رنگ‌های آبی، بنفش و سبز نشان داده خواهند شد.

دوربین مداربسته ترمال علاوه بر کارایی خود، برای اعمال جنایی و شناسایی سارقین و مجرمان نیز به کار گرفته می‌شود.

 

13-دوربین مداربسته ایندور و اوتدور

دوربین‌های مداربسته از نظر محل نصب، به دو دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از: دوربین مداربسته ایندور و اوتدور

دوربین مداربسته indoor

دوربین مداربسته indoor در فضای داخلی ساختمان قرار می‌گیرد؛ این دوربین مداربسته بیشتر برای حفظ امنیت و کنترل فضای داخلی و ورود و خروج افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دوربین مداربسته چشم ماهی، دوربین مداربسته دام و .. از جمله دوربین‌هایی هستند که در این دسته بندی قرار می‌گیرند.

دوربین مداربسته outdoor

دوربین مداربسته اوتدور یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته است که در فضاهای بیرونی قرار می‌گیرد؛ این نوع دوربین مداربسته باید مقاومت خوبی داشته باشد تا بتواند در شرایط آب و هوایی گوناگون دوام بیاورد.

همچنین این مدل از دوربین مداربسته باید طوری قرار بگیرد که در دسترس راحت سارقان و افراد نامناسب قرار نداشته باشد، دوربین مداربسته بولت، اسپید دام یا PTZ از انواع دوربین مداربسته اوتدور به شمار می‌روند.

 

14-دوربین مداربسته لنز فیکس

دوربین مداربسته لنز بسته یکی از انواع دوربین مداربسته است که از نظر لنز با دیگر مدل‌ها متفاوت است، زاویه دید دوربین مداربسته به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به 2،4،6،8 و 12 میلی‌متری اشاره کرد.

 

15-دوربین مداربسته لنز وریفوکال Varifocal

این دوربین مداربسته این قابلیت را دارد که کاربر بتواند فاصله کانونی لنز را تعیین کند.

به عنوان مثال کاربر می‌تواند فاصله کانونی این لنز را بین 5 به 50 تنظیم کند.

لنز وریفوکال هم انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

دوربین مداربسته با لنز وریفوکال موتورایز

این مدل لنز در دوربین مداربسته از یک موتور کوچک استفاده کرده است که امکان تغییر و تنظیم فاصله کانونی لنز به کاربرد بدهد.

همچنین وجود این لنز سبب شده تا فرد بتواند از روی گوشی یا تبلت خود میزان و زاویه دید دوربین مداربسته را به راحتی تغییر دهد.

به عنوان مثال اگر شما دوربین مداربسته با لنز وریفوکال موتورایز داشته باشید، می‌توانید به راحتی روی تصاویری که دریافت می‌کنید زوم کنید.

دوربین مداربسته با لنز وریفوکال تنظیم دستی

این لنز وریفوکال قابلیت تنظیم آن به صورت دستی است.

روی این دوربین مداربسته پیچی قرار گرفته شده تا کاربر بتواند به راحتی دوربین را تنظیم کرده و زاویه دید مناسب خود به دست آورد.

 

16-دوربین مداربسته AL یا هوش مصنوعی

دوربین مداربسته AL نوع دیگری از دوربین مداربسته است که از امکانات پیشرفته‌ای برخوردار است. این مدل دوربین مداربسته دارای سنسورهای حساس است که افراد، حیوانات خانگی، چهره و حتی حرکات را هم از هم شناسایی می‌کند.

همچنین دوربین مداربسته AL دارای سنسور تشخیص صدا است که شما می‌توانید با آن به راحتی صحبت کرده و موقعیتی که به دنبال آن هستید را در اختیارش بگذارید تا فیلم ویدیویی که درباره آن ضبط کرده است را به شما نشان دهد.

این مدل دوربین مداربسته به شدت باهوش هستند و در اماکن خاص که نیاز به امنیت بالایی دارند به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر انواع دوربین مداربسته که در مطلب بالا اشاره شد، تقسیم بندی های دیگری نیز بر اساس نوع کاربری وجود دارد. معمولترین نوع دوربین مداربسته، دوربین مدار بسته AHD می باشد.

بهتر است قبل از خرید و انتخاب سیستم حفاظتی مورد نظرتان حتما با کارشناسان مال گارد مشورت نمایید

شماره های تماس مال گارد : همراه : 6500  663  0918              تلفکس :  32224608-081

 


:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب :
|
تعداد امتیازدهندگان :
|
مجموع امتیاز :

موضوعات
صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی